Baza tekstova iz oblasti politike, kulture i psihoanalize
 
Kako je Teofil Pančić ispao dupe Izvor: Srpski kulturni klub
Facebook Twitter Google
18.01.2022 / Komentari

Kako je Teofil Pančić ispao dupe

Šta ispao? Pa zar dupe nije ionako već najpozamašniji deo njegovog sopstva otkad je sveta i veka, pitaće se neki. No, ovde je iznad svega reč o izreci da je ’mišljenje kao dupe jer ga svako ima’, a mišljenje ovog, poslednjih decenija u javnosti prepoznatljivog kvaziprosvetitelja i dekadenta po ko zna koji put je sklizlo u rang pozamašnog dupeta.

Visoki poglavar njihove male građanističke crkve T. Pančić 6. januara na sajtu „Vremena“ osveštao je svoje cenjeno dupe, pardon mišljenje, naslovom „Svesrpsko ujedinjenje oko ’našeg Noleta’: Vakciniši se, dečko“, ispod kojeg se, rečnikom naroda, žestoko prosrao. No, kako to obično biva sa onima koji istrčavaju pred rudu u želji da budu prvi i nametnu se drugima, ni oca Teofila izgleda nije mimoišao ovaj prizemni poriv. A takvi obično, znamo iz iskustva, rektalno zglajznu baš kad su uvereni da su na tragu nekakve velike mudrosti.

Komentarišući maltretman Novaka Đokovića na aerodromu u Melburnu, mudroser je inspiraciju prvo pronašao u rečima australijske, političke budale, koja je takođe malo požurila sa ushićenjem i populizmom. Ta je oplela da je Nole, parafraziram, bahati bogataš koji je navikao da putuje po svetu i radi šta hoće, krši pravila, a pritom još i pokupi glavnu premiju sa turnira. E, što je previše, previše je i naša vlada tome mora stati na put! Portparol T.P. pak piše: „U Australiju se ne može nevakcinisan, i šlus. Postoje veoma retki izuzeci od ovog pravila, ali za izuzeće nije dovoljno, ili ne mora da bude dovoljno, da se zovete Novak Đoković“, i dalje, na istom fonu: „Nisi ti ništa bolji od nas, ti samo bolje igraš tenis.“ Dakle, isto sranje, pardon mišljenje, samo drugo made in Serbia pakovanje.

Naravno, ta politička budala iz Australije, baš kao ni njegovo pozamašno dupe u Srbiji, neće imati petlju građanima da objasne kako je to Đoković mogao da dobije validnu vizu za takmičenje po pozivu organizatora i ukrca se redovno u avion, da bi se, pošto je sleteo u Australiju, sve najednom, iz čistog hira promenilo, uz sijaset kvaziobjašnjenja koja nisu objašnjavala osnovnu činjenicu. Kamoli da pomenu da su Novaku izuzeće dale dve nezavisne australijske komisije, medicinska i ona vlade Viktorije, i da je istu proceduru prošla još nekolicina tenisera. Da svetski broj jedan ne bi mogao niti želeo da krene da nije bilo toga. I gde je tu onda tačno Novakova navodna bahatost ili „misteriozno ’više pravo’ da, u ovom slučaju, nevakcinisan uđe u Australiju i u njoj igra tenis“, kako je to zaverenički sročio T.P.?

Nije to, međutim, jedino mesto gde se drugosrbijanski guru preseravanja, ta dugokosa ikona dubine, širine i masnoće osetila ugrožena da od Novaka valjda „misli drugačije“, tj. kao dupe, i gde je samo iz njemu znanih razloga u svoju odbranu stala da glumi paraaustralijsku inkviziciju. „Ko kaže da je ’nesloga srpsko prokletstvo’? Samo ponađite cilj dovoljno naopak, zaludan i besmislen, i ’sve što misli srpski’ će se ujediniti u svetoj sabornosti, a retke pojedince koji iz tog jedinstva iskoče uvaljati u katran i perje“, strepi inferiorno već na početku komentara. A šta je za Bogoljuba (predmonaško ime) taj „naopak cilj“? Pa navodno bodriti Novaka da nevakcinisan igra na turniru, a nikako to da se protestuje protiv nepravde što je najbolji teniser najpre na volšeban način navučen, nasankan da se pojavi u Australiji, a potom prikazan i ponižen pred celim svetom kao najgori prestupnik, kao da je u bilo čemu bilo šta pogrešio. Da licemerno još on bude proglašen da krši pravila!

Iako su mu ove činjenice i okolnosti poznate već u vreme dok piše, Pančić kao grandiozni serator ipak svesno bira da jede govna. Tom kolumnisti i slučajnom novinaru koji je, prema svedočenju Cece Lukić, uvek precenjivao svoje bezfakultetsko dupe i tražio da bude plaćen višestruko više od ostalih, zato Đokovićevo nevakcinisanje predstavlja razlog bruke u Melburnu, za koju je odgovoran jer je bahat i samoživ. Ali vaše presveštenstvo zna da je to veoma daleko od istine, zar ne?

Nije vam bio potreban ni sudija Keli da vam to nekoliko dana kasnije i pravno ozvaniči. Vaše cenjeno dupe je to mnogo bolje predosetilo, kad već mišljenje vaše nije vično tome. Jer do Melburna, odnosno događaja ne bi ni došlo da Novaku prethodno nije garantovano da može da igra na Australijan openu. Jer to je direktna kauzalna veza, a ne vakcinacija! I šta onda ima još da izjavi vaše analitičko dupe, a šta govnjivo mišljenje, osim možda da je valjda opravdano nekome činiti sve što je činjeno Novaku samo zato što je nevakcinisan? Ma, ko mu jebe mater, sam je to tražio?

Na kraju, kad je završio sa napušavanjem i spuštanjem onog kome je spočitavao da umišlja ekskluzivitet i „druge pravi budalama“, što bi rekao Cicipas, primarijus T.P. dolazi u poziciju da ostvari od početka zacrtani cilj – sa visine se, jer nema ni višeg ni skupljeg od njega, kvaziočinski obraća i poručuje onom kojem kao čovek nije ni do dupeta: „Vakciniši se, dečko.“ Uz to, nad Srbima koji odbijaju ili oklevaju da se vakcinišu i smatraju da vakcina protiv korone mora ostati stvar izbora, u maniru kulturfašizma koji mu decenijama iz dupeta viri, vrši dobro prepoznatljivu, odvratnu segregaciju: „Oni barem ne lete u Australiju. Teško da dobace i do Ćićevca. Čuče kod kuće i, iz razloga kojih se više ni ne sećaju, preziru ceo svet.“

Svoj minuli rad taj Džaba D Hat novinarstva je ostavio na uvid javnosti da svako koga zanima može bliže da se uputi, divi i po potrebi poliže. I lizali su spremno i kao po komandi gazda Šoletovi paramediji, posebno Draža Pavelić iz „Danasa“ kojem se ta izlučevina iznimno dojmila. Svi oni ne samo što su tamanili, nego su tražili repete i slali tople poruke velečasnom ’seri, seri, moj golube beli’. Nama je, pak, odavno jasno da zli jezici ne lažu kada tvrde da se T. Pančić po čaršiji hvali da je u stanju da pojede i do dvadeset pljeskavica zaredom. A znamo i šta iz njega izlazi posle tako obilnih obroka. Čisto, blistavo mišljenje koje čak ni Ivan Milenković s maslom pojeo ne bi!

(informer.rs, 18.01.2022.)

 
Ištvan Kaić © All Rights Reserved.
Vrh strane