Baza tekstova iz oblasti politike, kulture i psihoanalize
 
Gangulin ljubavni kodeks Autor: Nebojša Mandić
Facebook Twitter Google
28.10.2013 / Komentari

Gangulin ljubavni kodeks

Nakon verbalnog nasilja penzionerke Vesne Pešić koja je ministarku energetike Zoranu Mihajlović, zbog toga što se u emisiji za popularizaciju Dragana Drvoseka Đilasa usudila da razotkrije njegovu manipulaciju podacima o zaduženosti grada i poslovanju beogradskih javnih preduzeća, u najboljem duhu filozofsko-kritičke misli nazvala „nesimpatičnom zvezdom-svađalicom”, „drugaricom na partijskom zadatku koja voli šminku i seksi eleganciju”, pojavio se i poletni nastavljač njenih radova, inspirisan sličnim intelektualnim dometima.

Generalni sekretar Demokratske stranke, udruge koja se i ovih dana uoči izbora na Voždovcu služi simboličkom eksproprijacijom svog pokojnog lidera, Aleksandar Šapić zvani Gangula komentarisao je na društvenoj mreži twitter fizički izgled ministarke Mihajlović, ali za razliku od Vesne Pešić, iz muškog, nešto sirovijeg ugla. „Ministarka Zorana Mihajlović kaže da trenira tri puta nedeljno. Savet za trening - manje opterećenje, povećati ponavljanja. Rad na definiciji, ne masi”, napisao je ekspert za teretanu koji je iz istih razloga verovatno postavljen i na čelo opštine Novi Beograd, izdefinisane novijim kompleksima Miroslava Miškovića i Petra Matića na gotovo poklonjenom zemljištu. Šapiću, koji je vatreni pobornik šiljaste definicije Mosta na Adi, a navodni žestoki protivnik mase betona koja ga okružuje i koja se svakim danom sve više umnožava, pratioci na mreži su poručili da treba da poradi na „džentlmenstvu”.

Nakon kritika koje je primila njegova moždana masa, bivši vaterpolista u dresu žutih definicija napisao je, verovatno shvativši kapacitete gluposti kojima ga je ponela Pešićeva, da je to bio samo „dobronameran savet” koji bi dao i prijateljici, i tako priznao da i u privatnom životu takođe pribegava, pre svega, fizikalnim argumentima kad god mu ponestane drugih. Ili je to, ili je izdefinisano usamljeni Gangula ministarki samo uputio suptilan poziv na masovno druženje, kako bi kvalitetnije ubijao vreme u teretani.

Na ovaj dečački, izokolni ljubavni zov, kakav samo najizdržljiviji dizači na benču mogu da upute, Zorana Mihajlović reagovala je uveseljeno loptom koja se, pre nego što je Gangula stigao i da trepne, izdefinisala svojom masom u njegovom golu: „U Demokratskoj stranci su već nekoliko puta pokazali kakvi su džentlmeni, tako da me, naročito od Šapića, ne čudi što se bavi sporednim temama. Možda ne bi bilo loše da se i on bavi vežbanjem, ali mozga! Na primer, pojmovima iz geografije, mozgalicama...” Navodeći da je takvi komentari nikada nisu pogađali, Mihajlović je objasnila i zaplet Šapićevog kolopleta između mase i definicije. „U njegovom slučaju masa nije presudna za rešavanje logičkih zadataka. U njegovom slučaju je važnije koliko mu je vremena potrebno da ih reši”, zapečatila je Gangulinu definiciju ministarka.

Ona je izjavila da bi više volela da čuje na koji način bi Šapićeva Demokratska stranka mogla da doprinese boljitku zemlje, pošto je u Srbiji napravila da narod bude osiromašen i ponižen. Ona je dodala da se ne sekira zbog takvih izjava i poručila „ekspertu doktoru Šapiću da bi mu, umesto što gubi vreme komentarišući trening, bolje bilo da zajedno sa DS prizna svoje neodgovorno ponašenje”.

Pošto je reč o twitter polju delovanja i vređanja, priliku da se po ko zna koji put prikaže kao zaštitnica „slabijeg pola” i skrene temu na „rodnu neravnopravnost” iskoristila je i njeno visočanstvo Biljana Srbljanović, demonstrirajući da joj je “mali i ovaj tviter” za ono što bi u srbijanskom društvu želela da predstavlja. Ona je, iščuđavajući se nad Demokratskom strankom koju je na poslednjim izborima branila od naprednjačkog mraka zajedno sa Jelenom Trivan napisala: „Šta je bre svima njima, da li su potpuno pogubili kompas? Da li stvarno misle da će se vratiti na vlast ako udarnički vređaju žene???” Zaista, kako će se neko odupreti naprednjačkom mraku ako demokrate ovako nastupaju i na ovaj način pokazuju svoje pravo lice? Kako napraviti protivtežu od nečega što se vremenom iskristalisalo kao „veće zlo” koje je uvek trebalo da bude neko drugi?

Funkcioneri Demokratske stranke i ranije su preko iste mreže vređali Zoranu Mihajlović, a primer za to je Goran Ješić, potpredsednik Vlade Vojvodine, koji je povodom nestanka struje u Sremu zbog kvara na trafo stanici u Inđiji, napisao: "Pukla 110 kW stanica! Znao sam, čim je nesretna porno diva u dresu min. energetike prčkala to se moralo dogoditi. Ili da joj pozovemo Ron J?" Ješić je posle osude javnosti tvrdio da je samo dan pre toga izgubio telefon što su nepoznati hakeri iskoristili kako bi mu upali u nalog i napisali spornu poruku.

Šapiću koji je, pak, upao u depru nakon popijene korpe, ostaje za utehu još samo eventualni lajk Vesne Pešić (@vestoma_Tomy), njegove borkinje za očuvanje imena i prezimena kriminalne organizacije u kojoj od ideja Zorana Đinđića nije ostalo više ničeg, osim peska koji leti u raznim pravcima i zaslepljuje, nekada, razumne ljude.

(e-novine, 28.10.2013.)

 
Ištvan Kaić © All Rights Reserved.
Vrh strane