Baza tekstova iz oblasti politike, kulture i psihoanalize
 
Kad zveri marširaju Izvor: shrubberys.deviantart.com
Facebook Twitter Google
20.09.2013 / Komentari

Kad zveri marširaju

Vojvođanska parlamentarna stranka, u Beogradu poznatija kao desničarska falanga Dveri, umalo je zaboravila da i ove godine zakaže para-protest Paradi ponosa i da na taj način spreči višegodišnje odlaganje ovog događaja. Ovaj takozvani pokret traži od nadležnih zabranu organizovanja Parade ponosa najavljene za 28. septembar u Beogradu, i za isti dan najavljuje organizovanje porodičnog protesta u centru prestonice.

Intelektualni napor da se dosadašnji marš dečijih kolica, bebica na ramenima koje roditelji pocupkuju u ritmu skandiranja „Ubi, ubi, ubi pedera”, poznatiji kao Porodična šetnja preimenuje u oficijalnu, potpuno protokolarnu sintagmu „porodični protest” nije jedina novina zamišljenih fašističkih orgija. Štaviše, ovogodišnja akcija, koja nema nikakav drugi cilj nego da bude otkazana zbog rezultata „bezbednosne procene”, nosi urnebesan naziv „Ulica Dveri”, sumnjamo, po uzoru na DB92 „Ulicu otvorenog srca”. Nema sumnje da je ova transformacija samo kolaž za pravu poruku: što srdačnije, to krvavije (po pedere, razume se).

Uvod za porodične izlive mržnje prema homoseksualcima već je realizovan u do skora anti-fašističkom gradu Novom Sadu, gde su dverjani obasjani božanskim svetlom delili flajere i programe, kako bi oni rekli, „saborcima”, ubeđeni da svaka ruka koja je uzela njihov materijal pripada stopostotnom Srbinu, homofobu i tupanu po milosti božjoj.

Da se ova šarada sve više takmiči sa Paradom ponosa u smislu 'čiji je duži', pokret je izdao i saopštenje da će, od 25. do 29. septembra, kako je najavljeno na konferenciji za novinare, biti domaćin liderima nečega što se zove Svetski kongres porodice. Tako će i desničari imati svoj Family Week. Predstavnik „Dveri”, uglađeni fašista Boško Obradović, rekao je da je taj pokret primljen u Svetski kongres porodice i da je time postao "prvi porodični politički pokret na svetu", i time pobio Aristotelovu razliku iz četvrtog veka pre nove ere o idiotu kao porodičnom čoveku i a-porodičnom, a-privatnom političkom biću. Zašto razdvojeno, kad može zajedno: političar, pa još i idiot.

Glumeći „bitku za bebe” po kalibru Verana Matića, Obradović je najavio da će 27. septembra u centru Beograda organizovati manifestaciju usmerenu ka promociji porodičnih vrednosti - "Porodičnu ulicu". Da li će za to koristiti Svetogorsku, Hilandarsku, Kosovsku ili neku sličnu ulicu mitomanskog imena, nije precizirao. Mudro ćuteći, Obradović nije precizirao ni da li će se na ulicama kojima bude prolazila huligansko-porodična haranga posipati dražesne latice, pružati crveni tepisi, prodavati suveniri, lizalice u liku Vladimira Glišića ili možda B92 Manje Grčić, ili ljubiti i sveštenički „milovati” deca. Ni zastave duginih boja u tom slučaju verovatno nisu isključene ukoliko nose nekakvu porodičnu poruku, na primer: „Kad prebiješ ženu i dete, sve dugine boje im lepo stoje“.

Značenje novo-popularne, civilizovano upakovane floskule pokreta Dveri „porodična politika” ostaje misteriozno. Slutimo da je suprotstavljena svim ljubavima (osim majčinskoj i vojničkoj) i puna porođajne krvi, pošto je to, kako misle fašisti, nužno u vezi sa temom. Smrt kondomima, život kondilomima, čista krv čuva porodicu i, naravno, državu Srbiju. Ko ne veruje, neka pita Novosađane. Tamo je porodična politika već na snazi.

A sad real deal i hardcore. Kanalizacioni priključak dražesne „Ulice Dveri” koja pleni kao uvertira svojim matićevsko-novogodišnjim šarmom, zimskim čarolijama i četnikovanjem na belom, udruženje građana koje se oglašava kao IstinoLjublje, uputilo je patrijarhu Irineju, poznatijem pod kodnim imenom Miroslav Gavrilović, dopis još jednog vanserijskog, dupelizačkog, ali ipak dirljivog i nježničkog sadržaja. Izdvajamo najzanimljivije delove:

„Vaša svetosti, kako se bliži dan još jednog najavljenog velikog iskušenja srpskog – javne promocije protivprirodnog bluda kroz organizovanje javnih promocija razvrata u našem jadnom i nezaštićenom narodu a u vidu tzv. „gej-parada” i ostalih sablaznih performansa, preklinjemo vas da blagoslovite Pravoslavnu svešteno-narodnu Krstovdansku Litiju....bla bla...”, nisu ostali dužni ni manje suptilniji sateliti njihove gore spomenute krovne, paracrkvene organizacije.

Evo i instrukcija za famoznu Litiju, šta god to bilo, u nepismenom originalu. „Na Krstovdan, 27. septembra, gej sramotu nikad u javnom životu...” U zagradi: „Na Litiju poneti Ikone i Krstove. Ne nosite transparente pojedinačnih organizacija, jer ćemo, uz ovaj molitveni obred, oformiti zajednički Svetosavski slogan.”

A sada finale: „A i na sam dan Parade, pozivamo sve istinske Srbe da izađu na ulice, i to, gde god čuju da ima pravoslavaca, da im se pridruže i da zauvek kažu ne ovoj sablazni, koja preti da uništi moralne osnove našeg svetosavskog nacionalnog bića... Sve za Hrista – Hrista ni za šta!”

I post scriptum: „U toku je, dakle, invazija satanista na Srbiju. Katolici u Nišu, Trilateralni masoni u Beogradu sa sve Dačićem, napadi bagerima na Gračanicu, gej-razvratnici bi da se opet promovišu... Budimo u duhovnoj kondiciji da, Hrista radi, po savesti pružimo ovom udruženom zlu. Jer, ipak, vođa im đavo, frontalno napada samo kad je uznemiren, jer mu se kraj približava...”

Pošto se Niš pokatoličio, a Beograd pomasonio, kao jedina uzdanica ostaje Novi Sad. Ne sumnjamo, autobusi iz novoformiranog neonacističkog centra spremni su da krenu, a sendviči se polako prave. Jer samo gladna deca znaju šta je fašizam. Moralni, naravno.

(e-novine, 20.09.2013.)

 
Ištvan Kaić © All Rights Reserved.
Vrh strane