Baza tekstova iz oblasti politike, kulture i psihoanalize
 
Zaštitite Srbiju patriotskim blokovima Izvor: teehunter.com
Facebook Twitter Google
13.12.2013 / Komentari

Zaštitite Srbiju patriotskim blokovima

Izborna lista građevinskog naziva za rušenje evropskih integracija "Patriotski blok", koju čine Demokratska stranka Srbije, Pokret Dveri i udruženje "Srpska krajina", povodom interesno lokalnih izbora u Odžacima 15. decembra održala je svoj oproštajni šou, tj. završnu predizbornu konvenciju. Iz namenski neklimatizovanog, mrtvački hladnog prostora poručeno da je ta lista poslednja brana Srbije, kao i da mrtvi moraju ustati iz grobova i pridružiti se toj poslednjoj borbi, ili popularno konceptu Zombie: The final stand.

Doživotni, u istoriji nekoliko puta reinkarnirani, a danas povampireno nedosisani lider DSS Vojislav Koštunica imao je velikih problema da objasni postrojenim zombi krajišnicima naziv ove koalicije ispred RGB zelene pozadine koja muti pogled i podsvesno usađuje ekološke note svojim ne-mrtvim slušaocima. Pod uticajem nepredviđenih vibracija koje je emitovala ovakva pozadina, ukočenim posmatračima su na svaki pomen ove novoformirane građevinske smese ipak više navirala sećanja iz detinjstva na neku bolju prošlost; časove likovne kulture u osnovnoj školi i omiljeni blok broj pet za slikanje vodenim bojicama.

Koštunica je svim snagama svojih očnjaka pokušao da stvar vrati na elemente građevinskog materijala i objasnio da ime koalicije "Patriotski blok", bilo da je betonski ili od siporeksa, obavezuje da se, zaustavi propadanje Srbije. Lider DSS je ukazao i na to da ime liste "Ovo je naša zemlja" nije nimalo slučajno i da ono treba da izazove posebni sentiment kod okupljenih koji su, da bi se pojavili na ovakvom skupu morali na vreme da rovare nepunih dva metra kako bi izbili na površinu, te da to još više obavezuje da se u tom poslu istraje.

On je, skrećući pažnju na slabašne karakteristike zombi muskulature, poručio biračima da ne glasaju za one koji insistiraju na članstvu u Evropskoj uniji u koju će Srbija, kako je kazao, ući najranije za deset godina. Koštunica je dodao da visoki standardi na grobljima po Zapadnoj Evropi otežavaju prohodnost do mesečeve svetlosti i da će takvi uslovi koje prepisuje EU, a ponizno ispunjava aktuelna Vlada Srbije staviti tačku na njihovo ne-mrtvo postojanje.

Uz igru reči, maštoviti trut sa životnom filozofijom „sove nisu ono što mislite da jesu” upozorio je prisutna tela da se evroskepticizam, a u stvari, „evrorealizam”, širi Evropom, a da se jedino u Srbiji  razvija evrofanatizam, koji otvoreno radi protiv njih. Zato je, istakao je on, neophodno podići blokove, pre svega patriotske na „našoj zemlji” grobljanskoj i ni po koju cenu ne dozvoliti nikome da rovari po njoj da ne bi isplivali na videlo preorani ostaci onih na čiji račun je omogućen večan život u zombi stanju.

Osim glavne pijavice, okupljenima su se obratili i druge pantljičare te stranke poput Siniše Kovačevića i Milice Radović, koji su poručili da je "Patriotski blok" poslednja građevinska brana Srbije od propadanja i urušavanja granica naše zemlje. Oni su izneli predlog kapitalnog projekta, izgradnje svojevrsnog „kineskog zida” koji bi se prostirao duž granica nekadašnje SCG, da se jednom za svagda zaustavi prekrajanje granica „matice”, u čemu vodeći trut ima ponajviše iskustva. Svečani blok-temeljac bio bi postavljen upravo u blizini Odžaka.

Međutim, sluđeni posetioci, sa još onoliko nervnih impulsa koliko se pali i aktivira na ledu, nisu razumeli da li je glavna namera ove koalicije da gradi odžake po Srbiji, ili se od okupljenih zahteva da vodenim bojicama crtaju odžake u bloku broj pet i takmiče se za najbolji rad koji bi se zatim slao u Evropsku uniju. Sticajem okolnosti ispalo je tako da je, do vremena kada je trebalo da se obrate predstavnici rukovodstva Pokreta Dveri, uvažena ljigava gospoda Boško Obradović i Vladan Glišić, većina promrzlih tela već bila otpuzala do obližnjih knjižara u potrazi za likovnim priborom.

Oni koji su preživeli u radnjama pričaju da je prizor bio stravičan, gori od svakog scenarija do sada viđenog. Skup fašista naglo je prekinut, a svi učesnici ubrzo su evakuisani sa RGB zelenog platna.

(e-novine, 13.12.2013.)

 
Ištvan Kaić © All Rights Reserved.
Vrh strane